Grondwerk
Sierbestrating
Automatische beregening
(Zwem)vijver
Zwembaden
Metselwerken
Erfafscheiding
Gazon en kunstgras
Verlichting
Beplanting

Algemeen

--------------------------------------------------------------------------------------------

Algemeen
Na overeenstemming over het tuinontwerp en de kostenberekening volgt de realisatie van uw tuinplannen, kort gezegd de tuinaanleg. Deze bestaat veelal uit de volgende werkzaamheden:
- Het verwijderen van de aanwezige materialen welke niet meer nodig zijn in de nieuwe situatie, (bij nieuwbouw is hier natuurlijk geen sprake van)
- Grondwerk, afvoer van vrijgekomen grond en aanvoer van zand voor onder de bestrating of aan te leggen kunstgras, uitgraven van zwembad, (zwem)vijver of trampoline,
- Het plaatsen en aanbrengen van de zogenaamde ‘dode materialen’, te weten bestrating, muren voor erf afscheiding, zwembad en/of (zwem)vijver, schutting, beregeningsinstallatie, stroomvoorziening, etc.,
- Het aanbrengen van de ‘levende materialen’, de bomen, hagen, heesters en vaste planten.
Als al deze werkzaamheden zijn uitgevoerd kunt van uw droomtuin gaan genieten!
Het komt de laatste tijd ook steeds vaker voor dat ik als hoveniersbedrijf de opdracht krijg om een bedrijfstuin aan te leggen. Een mooi ontworpen en aangelegde bedrijfstuin zorgt naar mijn mening voor rust en een ontspannen werkomgeving.
Daarnaast ben ik van mening dat een mooi aangelegde tuin een afspiegeling is van uw kantoor of bedrijf. Als uw bedrijfstuin er al goed en verzorgd uitziet dan kan uw klant of relatie er van uit gaan dat binnen het bedrijf de zaken ook prima in orde zijn.
Kortom, een mooi ontworpen, aangelegde en goed onderhouden bedrijfstuin straalt vertrouwen uit op uw klanten en relaties.